Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Κριτική στους δυτικούς ηγέτες

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Κριτική στους δυτικούς ηγέτες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι Oficina Presidencial de Prensa de Ucrania vía AP

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα "χτυπήσει" την αμυντική βιομηχανία της χώρας και άσκησε κριτική στους ηγέτες της Δύσης.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο Bολοντίμιρ Ζελένσκι άσκησε κριτική στους δυτικούς ηγέτες επειδή δεν αντέδρασαν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι θα πλήξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, ενώ είπε στους εργαζόμενους των αμυντικών αυτών εγκαταστάσεων να μην πάνε στη δουλειά τους όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επαρκούν».

Ο Ζελένσκι ζήτησε να στηθεί «δικαστήριο» για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα.

«Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες», είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του σκοπεύουν να πλήξουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας, όπως είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα