Νέο ξέσπασμα Τραμπ κατά της Κίνας και ερώτηση στην Παγκόσμια Τράπεζα

Νέο ξέσπασμα Τραμπ κατά της Κίνας και ερώτηση στην Παγκόσμια Τράπεζα
Ντόναλντ Τραμπ AP

Οταν μπαίνει στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, του δίνει και καταλαβαίνει. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξέσπασε κατά της Κίνας και έδωσε... οδηγίες στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ακόμα και στον…ύπνο του θα πρέπει να σκέφτεται την Κίνα και τον εμπορικό πόλεμο που έχει ανοίξει μαζί της ο Ντόναλντ Τραμπ.

Για πολλοστή φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος φρόντισε να τοποθετηθεί σχετικά μέσω του twitter και να καλέσει την Παγκόσμια Τράπεζα να σταματήσει να δανείζει την Κίνα.

“Γιατί η Παγκόσμια Τράπεζα δανείζει χρήματα στην Κίνα; Είναι δυνατόν; Η Κίνα έχει αρκετό χρήμα και αν δεν έχει, το δημιουργεί. STOP” έγραψε χαρακτηριστικά ο πλανητάρχης στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί κατά το παρελθόν ότι η Κίνα “χειραγωγεί” το νόμισμά της και την αξία του για να καθιστά περισσότερο ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της που είναι τεράστιες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καταγγείλει το γεγονός μιλώντας για “αθέμιτο ανταγωνισμό”, ωστόσο με τις αιτιάσεις του δεν συμφωνεί καν το Διεθνές Νομισματικό Τομείο το οποίο έκρινε πρόσφατα την κινεζική νομισματική πολιτική ως σύννομη.

Κάπως έτσι προέκυψε και η δήλωση Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να καθυστερήσει μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα