Νέοι κανόνες για την αποφυγή κρουσμάτων Έμπολα στη Νέα Υόρκη

A volunteer of the German forces Bundeswehr gets sprayed a bleach mixture on his protective glove during a training for the Ebola virus in Appen about 25 kilometers (15,5 miles) north of Hamburg, Germany, Thursday, Oct. 23, 2014. The volunteers of the German forces Bundeswehr get trained for a mission to support the German Red Cross in Liberia in the fight against the Ebola epidemic. (AP Photo/Markus Schreiber)
A volunteer of the German forces Bundeswehr gets sprayed a bleach mixture on his protective glove during a training for the Ebola virus in Appen about 25 kilometers (15,5 miles) north of Hamburg, Germany, Thursday, Oct. 23, 2014. The volunteers of the German forces Bundeswehr get trained for a mission to support the German Red Cross in Liberia in the fight against the Ebola epidemic. (AP Photo/Markus Schreiber) ASSOCIATED PRESS

Προσπάθειες να ισορροπήσει η αποστολή βοήθειας στην Αφρική και με την προστασία της δημόσιας Υγειας στη Νέα Υόρκη

Λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πολιτική, που αφορά στην υποχρεωτική καραντίνα ανθρώπων που επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα 'έδωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, ο Κουόμο τόνισε ότι κύριο μέλημα αποτελεί η δημόσια ασφάλεια, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την καταπολέμηση του ιού.

Οι αρχές θα ζητούν από το ιατρικό προσωπικό και τους επιβάτες που φθάνουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα και είναι κάτοικοι της πολιτείας να παραμένουν στα σπίτια τους για 21 ημέρες, δήλωσε ο Κουόμο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Όσοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, πρόσθεσε. Η πολιτεία θα θεσπίσει εναλλακτικούς κανόνες για όσους δεν κατοικούν στη Νέα Υόρκη και θεωρούνται ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Εάν κάποιος, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν προβληθεί από τη νόσο, θα υπόκεινται σε έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους δύο φορές ημερησίως για διάστημα 21 ημερών.

"Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την αποστολή βοήθειας προς τη δυτική Αφρική και την προστασία της δημόσιας υγείας στη Νέα Υόρκη", τόνισε ο Κουόμο.

Γιατροί και νοσοκόμες να προσφέρουν βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα

Παράλληλα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τόνισε ότι η πολιτεία επιδιώκει να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να ταξιδέψουν σε χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα, ώστε να παράσχουν φροντίδα σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο. Η δήλωση αυτή του Κουόμο έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες ότι οι νέοι κανόνες για υποχρεωτική καραντίνα θα αποτρέψει γιατρούς και νοσοκόμες από το να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στις πληγείσες περιοχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network