Νιγηρία: 18 άνθρωποι πνίγηκαν από ανατροπή πλοιάριου – Οι 15 ανήλικοι

Νιγηρία: 18 άνθρωποι πνίγηκαν από ανατροπή πλοιάριου – Οι 15 ανήλικοι
AP Photo/ Sunday Alamba

Πλοιάριο ανατράπηκε και βυθίστηκε στον ποταμό Μπούτζι της βορειοανατολικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα να πνιγούν 18 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 ήταν ανήλικα κορίτσια. Μόλις πέντε ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Δεκαοκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 ήταν ανήλικα κορίτσια, πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε ποταμό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Το πλοιάριο μετέφερε την Παρασκευή επιβάτες σε ένα αγρόκτημα, στην απέναντι όχθη του ποταμού Μπούτζι, στην Πολιτεία Μπάουτσι, όταν ανατράπηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Άχμεντ Μοχάμεντ Ουάκιλ.

Μόνο πέντε από τους επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι. Από τους 18 νεκρούς, οι τρεις ήταν άνδρες ηλικίας 20-30 ετών και οι υπόλοιποι νεαρά κορίτσια, από 8 έως 15 ετών.

Δυστυχήματα αυτού του είδους είναι σύνηθες φαινόμενο στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, καθώς τα πλοιάρια συχνά υπερφορτώνονται, δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και δεν συντηρούνται τακτικά. Πολλά δεν διαθέτουν σωσίβια, ενώ ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν κολύμπι.

Τον Σεπτέμβριο έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι σε δύο παρόμοια δυστυχήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα