Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ελευθέρωσε 344 αγόρια που είχε απαγάγει

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ελευθέρωσε 344 αγόρια που είχε απαγάγει
Εικόνα από τα αγόρια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία AP

Τα αγόρια, που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ την προηγούμενη εβδομάδα, παραδόθηκαν στις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Περισσότερα από 300 αγόρια που είχαν απαχθεί στη βόρεια Νιγηρία από την περασμένη εβδομάδα, παραδόθηκαν στις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (17/12) ο κυβερνήτης της Πολιτείας Κατσίνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, με νεότερη ενημέρωση απόψε ένας τοπικός αξιωματούχος της νιγηριανής Πολιτείας Κατσίνα δήλωσε πως 344 αγόρια που είχαν απαχθεί στη βόρεια Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα, απελευθερώθηκαν από τους αιχμαλώτους τους.

“Έχουμε 344 μαθητές, αυτήν τη στιγμή εξετάζονται στη Ζαμφάρα. Ευχαριστούμε τον Θεό για την απελευθέρωσή τους”, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κατσίνα, ένας σύμβουλος του τοπικού κυβερνήτη.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση ανέφερε πως περισσότερα από 300 αγόρια παραδόθηκαν στις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Εκατοντάδες ανήλικοι, μαθητές γυμνασίου και λυκείου, απήχθησαν την περασμένη Παρασκευή από ενόπλους από το οικοτροφείο όπου διέμεναν στην Κανκάρα της Πολιτείας Κατσίνα. Ο ακριβής αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος: οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι ήταν 333 και σήμερα το πρωί αναθεώρησαν τον αριθμό αυτόν στους 400.

Νωρίτερα σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι δεκάδες έφηβοι οι οποίοι απήχθησαν στη βόρεια Νιγηρία. Στο βίντεο, το νεαρό αγόρι που μοιάζει περίπου 14 ετών, λέει ότι κρατούνται από την Μπόκο Χαράμ 520 μαθητές και ότι ορισμένοι έχουν σκοτωθεί.

Οι νεαροί μαθητές, την ευθύνη για την απαγωγή των οποίων είχε αναλάβει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, είναι ήδη στον δρόμο προς την Κατσίνα, διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης.

Νωρίτερα, η Μπόκο Χαράμ είχε δημοσιεύσει βίντεο, που έδειχνε τα 520 αγόρια που έχει απαγάγει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα