Νικολάι Πατρούσεφ: Ποιος είναι ο συνεργάτης του Πούτιν που αποπειράθηκαν να δηλητηριάσουν

Νικολάι Πατρούσεφ: Ποιος είναι ο συνεργάτης του Πούτιν που αποπειράθηκαν να δηλητηριάσουν
Ο Νικολάι Πατρούσεφ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν AP

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, επέζησε από απόπειρα δηλητηρίασης, για την οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε σε στενό συνεργάτη του Βλάντιμιρ Πούτιν, τον Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμπιστέυεται ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες μετά από αδιαθεσία που ένιωσε. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε στο νοσοκομείο αποκάλυψαν πως ο ίδιος είχε δηλητηριαστεί από “συνθετικό δηλητήριο”.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, επέζησε της απόπειρας δολοφονίας και πλέον αναρρώνει.

Ποιος είναι ο Νικολάι Πατρούσεφ

Ο Νικολάι Πατρούσεφ είναι πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου. Ήταν ο διάδοχος του Πούτιν στην ηγεσία της υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Νικολάει Πατρούσεφ γεννήθηκε το 1951 στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) και είναι γιος ενός αξιωματικού του Σοβιετικού Ναυτικού που ήταν επίσης μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης .

Αποφοίτησε από το Ναυπηγικό Ινστιτούτο του Λένινγκραντ το 1974 και αρχικά εργάστηκε ως μηχανικός στο γραφείο σχεδιασμού ναυπηγείων του Ινστιτούτου, αλλά πολύ σύντομα, το 1975, προσλήφθηκε από την KGB .

Ο Πατρούσεφ γνώρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν τη δεκαετία του 1970, όταν οι δύο άνδρες εργάζονταν μαζί στην KGB.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα