Νορβηγία-κορονοϊός: Αστυνομική έρευνα για παραβίαση των μέτρων από την πρωθυπουργό

Νορβηγία-κορονοϊός: Αστυνομική έρευνα για παραβίαση των μέτρων από την πρωθυπουργό
Η η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ 2021 Matt Dunham / Associated Press

Αντιμέτωπη με τις αρχές η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ η οποία παραβίασε τα μέτρα που λήφθηκαν από τη δική της κυβέρνηση για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Σε ηθικό και νομικό παράπτωμα αλλά και σε πολιτικό ατόπημα πριν από τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου υπέπεσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ η οποία μάλιστα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με τις αρχές, μετά την παραβίαση των μέτρων που έλαβε η δική της κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η αστυνομία θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό κατά το οποίο στα η Σόλμπεργκ είχε συγκεντρώσει την οικογένειά της σε χιονοδρομικό κέντρο στο Γιάιλο στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου για τα 60α της γενέθλια, παραβιάζοντας τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως αποκάλυψε αλλά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας παραδέχτηκε το λάθος της, ζητώντας και συγγνώμη μέσω ανάρτησής της στα social media, τα οποία κατακλύστηκαν από οργισμένα σχόλια που ζητούσαν την παραίτησή της, πρόθεση που μέχρι στιγμής η ίδια δεν φαίνεται να έχει.

Από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο Μάρτιν Χένρικσεν έκανε λόγο για συμπεριφορά που είναι “επιζήμια για την εμπιστοσύνη της”, τονίζοντας πως “είμαστε όλοι κουρασμένοι και μπορεί κανείς να κάνει λάθη, αλλά η πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να δείξει ότι έχει τον έλεγχο”.

Η Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε πως είναι διατεθειμένη να πληρώσει το πρόστιμο, αν αποδειχτεί ότι η πράξη της αποτελεί αδίκημα, με την αστυνομία πάντως να ξεκαθαρίζει πως θα εξετάσει το ζήτημα και την ίδια την πρωθυπουργό, να βρίσκεται στο στόχαστρο μερίδας των πολιτών και πλέον, στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα