Νοθεία βλέπει ο Τραμπ και απαντά με αγωγή

default image

Αγωγή εναντίον εκλογικών αξιωματούχων σε μια κομητεία της Νεβάδας υπέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ. Απέρριψε το αίτημα ο αρμόδιος δικαστής

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αγωγή εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας με αφορμή το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, στο Λας Βέγκας να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους.

Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου και το Λας Βέγκας θεωρείται “προπύργιο” της Κλίντον. Με βάση την πολιτειακή νομοθεσία, οι ψηφοφόροι που περιμένουν στην ουρά στις 20.00, την ώρα που κανονικά κλείνουν τα εκλογικά τμήματα, επιτρέπεται να ψηφίσουν.

Η αγωγή του Τραμπ κατατέθηκε την Δευτέρα και υποστηρίζει ότι ο νόμος παραβιάστηκε επειδή επιτράπηκε και σε άλλους ανθρώπους να σταθούν στην ουρά μετά τις 20.00, σε ένα εκλογικό τμήμα που βρίσκεται σε μια γειτονιά ισπανόφωνων. Ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας ζητά να κρατηθούν ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τα ψηφοδέλτια αυτού του τμήματος, εν αναμονή μιας ενδεχόμενης προσφυγής στα δικαστήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Νεβάδα.

Ο Ντέιβιντ Μπόσι, ο αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η μήνυση δεν έχει ως στόχο να καταπνίξει την ψήφο των ισπανόφωνων. “Είναι μια προσφυγή που αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού” εξήγησε.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο Τράμπ δήλωσε ότι θα πρέπει να «δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» προτού αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, επικαλούμενος πιθανές παρατυπίες, ενώ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά για ένα διάτρητο σύστημα.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση απόψε. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε σχετικά, ήτοι, ας ελπίσουμε ότι θα νικήσουμε» σημείωσε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκειας μιας τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Θέλω να δω τα πάντα (να διέπονται) από τιμιότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Απέρριψε το αίτημα δικαστής της Νεβάδα

Μια δικαστής από την Νεβάδα απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ για έκδοση άμεσης δικαστικής εντολής για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας.

Η αγωγή υπεβλήθη με αφορμή το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα στο Λας Βέγκας να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου.

Η δικαστής Γκλόρια Στάρμαν στο δικαστήριο της κομητείας τόνισε πως η έκδοση της δικαστικής εντολής θα δώσει στην δημοσιότητα ενδεχομένως τις ταυτότητες των μελών των εφορευτικών επιτροπών, που μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο παρενοχλήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα