Νότια Κορέα: Πού βάζει τέλος στον καφέ

Νότια Κορέα: Πού βάζει τέλος στον καφέ
O barista Lee Kang Bin κάνει τις τελευταίες πινελιές, πριν σερβίρει τον καφέ, σε καφετέρια της Σεούλ (AP Photo/Dino Hazell) AP

Από τις 14/9 εκατομμύρια πολιτών στη Νότια Κορέα δεν θα 'χουν πρόσβαση στην καφεΐνη, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Στη Νότια Κορέα διαπιστώθηκαν χτυποκάρδια στα θρανία. Όχι όμως, με την καλή την έννοια. Έως τώρα, σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπήρχαν αυτόματοι πωλητές που πουλούσαν καφέ. Από τις 14/9… δεν θα υπάρχουν.

Ο Υπουργός Τροφίμων και Φαρμάκων ενημέρωσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η διάθεση καφέ στα σχολεία “στο πλαίσιο προσπάθειας που θέλουμε να κάνουμε, ώστε να δημιουργήσουμε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στους μαθητές μας. Θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει καφές στα σχολεία, χωρίς καμία εξαίρεση”.

Αυτό το μέτρο έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης εκστρατείας που κάνει η κυβέρνηση, για να αποθαρρύνει την κατανάλωση τροφίμων και ποτών, με πολλές θερμίδες και της καφεϊνης που όπως φάνηκε σε έρευνα “προκαλεί ταχυπαλμία στους μαθητές, όπως και ζαλάδα, διαταρχές στον ύπνο και νευρικότητα”. Διαπιστώθηκε επίσης, πως πλήθος μαθητών καταναλώνουν καφέ και energy drinks, ώστε να παραμείνουν ξύπνιοι και να προετοιμαστούν, κατά τρόπο που να ξεχωρίσουν, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Οι Νοτιοκορεάτες καταναλώνουν περί τα 181 ποτήρια καφέ το χρόνο, κατά μ.ο., τα περισσότερα από κάθε άλλη ασιατική χώρα. Περισσότερα από τα 151 της Μεγάλης Βρετανίας και λιγότερα από τα 226 των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version