Ο γιος του Τραμπ θα καταθέσει για τις σχέσεις με τους Ρώσους

Ο γιος του Τραμπ θα καταθέσει για τις σχέσεις με τους Ρώσους
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ AP Photo/Richard Drew

Την είδηση για τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ αποκάλυψε το CNN επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της συμφωνίας

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Τραμπ θα μιλήσει σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την υπόθεση της φερόμενης ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Οι εκπρόσωποι του Μάικλ Κόνγουεϊ, του Ρεπουμπλικανού επικεφαλής αυτής της Επιτροπής είπαν ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν αν ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου θα καταθέσει. Ούτε ο Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής, ο Άνταμ Σιφ, δέχτηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Επιτροπή αυτή είναι μία από τις πολλές που ερευνούν τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και την ενδεχόμενη σύμπραξη με το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, η κατάθεση του Τραμπ Τζούνιορ θα δοθεί την επόμενη Τετάρτη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο γιος του προέδρου θα μιλήσει με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις συνεχιζόμενες έρευνες για τη ρωσική ανάμιξη. Η υπόθεση ερευνάται επίσης από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που έχει διορίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον Σεπτέμβριο, ο γιος του προέδρου είχε μιλήσει, σε μια ιδιωτική συνάντηση, με μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είχε βασικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του. Τον Ιούνιο του 2016 συναντήθηκε στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την ίδια περίοδο είχε έρθει σε επαφή και με τον ιστότοπο WikiLeaks.

Την Πέμπτη η Επιτροπή Πληροφοριών έχει καλέσει για κατάθεση τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος είχε επίσης επαφές με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Τον Ιούλιο είχε πάρει κατάθεση, κεκλεισμένων των θυρών, από τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ, τον Τζάρεντ Κούσνερ.

Φωτό: AP Photo/Richard Drew

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα