Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε χωριό στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε χωριό στο Λίβανο
Σύστημα αεράμυνας του Iron Dome, στο Ισραήλ πυρπολεί για να αναχαιτίσει πύραυλο (AP Photo/Tsafrir Abayov, File) AP

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν ότι "απάντησαν στα πυρά" μετά την εκτόξευση "πολλών αντιαρματικών πυραύλων" από τον Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Από τη δική της μεριά η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό “σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν” μέσα στο ισραηλινό άρμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι “απάντησαν στα πυρά” μετά την εκτόξευση “πολλών αντιαρματικών πυραύλων” από τον Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Στην αρχική ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε λόγο για τραυματίες, ζήτησε όμως από όσους ζουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια για να προστατευθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα