Ο ιταλικός 'Άρειος Πάγος' αναστέλλει την ποινή του αρχινονού της Κόζα Νόστρα

Ο ιταλικός 'Άρειος Πάγος' αναστέλλει την ποινή του αρχινονού της Κόζα Νόστρα

Ο αρχινονός Τοτό Ριίνα αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είναι ασυμβίβαστα με την παραμονή μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας τάχθηκε τη Δευτέρα υπέρ της δυνατότητας αναστολής, για λόγους υγείας, της ποινής στην οποία έχει καταδικασθεί ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα. Παράλληλα, οι ανώτατοι δικαστές κάνουν αναφορά και στην δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε κατ΄οίκον κράτηση.

Ο 86χρονος σήμερα Ριίνα, ογδόντα έξι ετών, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, (μιας βαριάς μορφής καρδιακή πάθηση και επιθετικό όγκο στα νεφρά), τα οποία είναι ασυμβίβαστα με την παραμονή μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατέστησε σαφές ότι «το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο θα πρέπει να εξασφαλισθεί σε κάθε κρατούμενο». Η οριστική απόφαση για τυχόν αποφυλάκιση του Ριίνα, πάντως -βάσει και των υποδείξεων αυτών του ιταλικού Αρείου Πάγου- θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο είναι εκείνο της πόλης Μπολόνια.

O Tοτό Ριίνα ήταν φυγόδικος από το 1969 και συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, στην Σικελία, το 1993. Ως εντολοδότης σειράς δολοφονιών δικαστικών, αστυνομικών και πολιτικών έχει καταδικασθεί σε δεκαεπτά φορές σε ισόβια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Gregorio Borgia)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Έφαγαν' τον αρχινονό της Κόζα Νόστρα

Συνελήφθη ο Καλαβρέζος μαφιόζος 'Το πρόβατο'

Μάνατζερ σούπερ μάρκετ άφηναν τη μαφία να κατευθύνει τις προμήθειες

SHARE:

24Media Network