Joo Seong-ha: “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε μαέστρο ορχήστρας”

Joo Seong-ha: “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε μαέστρο ορχήστρας”
O Kιμ Γιονγκ Ουν, σε εμφάνιση του στην κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας, το Μάρτιο του 2021 -μετά την εκτόξευση του πρώτου βαλιστικού πυραύλου αφότου έγινε Πλανητάρχης ο Τζο Μπάιντεν. @2021 AP Photo/Ahn Young-joon

Δημοσιογράφος της Νοτίου Κορέας αποκάλυψε την εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν για εκτέλεση μαέστρου ορχήστρας και την απαίτηση των μελών αυτής να περάσουν δίπλα από το πτώμα. Ποιο ήταν το έγκλημα του μαέστρου.

Δημοσιογράφος της Νοτίου Κορέας αποκάλυψε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση μαέστρου ορχήστρας της Βορείου Κορέας και μετά υποχρέωσε τα μέλη της να περάσουν δίπλα από το νεκρό σώμα.

Ο Joo Seong-ha, ο οποίος γράφει στην ημερήσια εφημερίδα Dong-A Llbo είχε ενημερώσει στις 29/4 πως ανήμερα των γενεθλίων του Κιμ (16/2), εκείνος είχε παραβρεθεί μαζί με τη σύζυγο του σε θέατρο της Pyongyang για τους εορτασμούς που του είχαν ετοιμάσει -ανήμερα της ημέρας του Λαμπερού Αστεριού. Στο πρόγραμμα άνηκε και ένα σόου με τον τίτλο ‘Shadow Magic’, στο πλαίσιο του οποίου ηθοποιοί εκτελούσαν μαγικά τρικ πίσω από ένα παραβάν -και εμφανίζονταν στο κοινό ως σκιές.

Με το τέλος, ο Ουν είχε να πει τα καλύτερα για την παραγωγή. Λίγα μέτρα πιο πέρα, ο μαέστρος της ορχήστρας φέρεται πως έλεγε την ίδια ώρα σε έναν δικό του άνθρωπο ότι δεν πίστευε πως το σόου ήταν καλό. Το ίδιο βράδυ ο μαέστρος συνελήφθη. Σύμφωνα πάντα με τον Joo, ο δικτάτορας της χώρας απαίτησε από όλους τους καλλιτέχνες της Pyongyang να παρουσιαστούν στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, στις 20/2. Ήταν αυτό στο οποίο εκτελέστηκε ο μαέστρος (πληροφορίες θέλουν το όνομα του να ήταν Hyun-woo Cho) με 90 πυροβολισμούς τριών στρατιωτών που είχαν αυτόματα όπλα ΑΚ-47, από απόσταση 10 μέτρων.

Η είδηση μεταφέρθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του μέσου πρόσφατα, με έναν πιο προσεγμένο τρόπο γραφής. Το Newsweek ζήτησε το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Βορείου Κορέας και της εφημερίδας Dong-A Llbo, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ανακάλυψε το άρθρο σε ιστορία που αφηγήθηκε στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube η Yeonmi Park, γυναίκα που έχει αυτομολήσει από το Βόρειο Κορέα. Παλαιότερα videos της έχουν γνωρίσει δριμεία κριτική, καθώς έχουν παρατηρηθεί ανακρίβειες. Το εν λόγω έχει περισσότερα από 1.000.000 views.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα