Ο κορονοϊός εξαφανίζει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Τραμπ

Ο κορονοϊός εξαφανίζει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Μειώνεται όλο και περισσότερο το ποσοστό των Αμερικανών που εμπιστεύονται τις προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς σχεδόν όλοι απορρίπτουν τη δήλωσή του ότι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις λευκαντικού ή άλλων απολυμαντικών στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι “πολύ πιθανό” ή “κάπως πιθανό” να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον κορονοϊό.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που δήλωνε ότι θα ακολουθούσε τις συμβουλές του Τραμπ σε έρευνα που έγινε στο τέλος Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι δεν θα προσπαθήσουν να εμβολιαστούν με λευκαντικό ή κάποιο άλλο απολυμαντικό αν μολυνθούν από τον κορονοϊό. Μεταξύ αυτών, ποσοστό 98% των Δημοκρατικών και 98% των Ρεπουμπλικάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα