Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διερευνήσει την υπόθεση Ναβάλνι

Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διερευνήσει την υπόθεση Ναβάλνι

Ηταν η σειρά του Εμανουέλ Μακρόν να πει -τηλεφωνικώς- στον Βλαντίμιρ Πούτιν να διερευνήσει την υπόθεση Ναβάλνι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε τη Δευτέρα τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να ρίξει φως στο περιστατικό με τη δηλητηρίαση του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, τονίζοντας ότι η Γαλλία συμμερίζεται τα συμπεράσματα της ΕΕ για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανακοίνωση αυτή έκανε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική συνομιλία συνομιλία που είχε ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι αναγκαίο η Ρωσία να διασαφηνίσει την κατάσταση προβαίνοντας σε μια λεπτομερή και διαφανή έρευνα», της απόπειρας δολοφονίας του Ναβάλνι, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως «δηλητηρίαση» δήλωσε ο Μακρόν στο συνομιλητή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων. Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Γαλλία συμμερίζεται με βάση τις δικές της έρευνες, τα συμπεράσματα μιας σειράς Ευρωπαίων εταίρων της που αφορούν τα στοιχεία δηλητηρίασης με την χρήση της ουσίας Novichok κατά παράβαση των διεθνών κανόνων χρησιμοποίησης χημικών όπλων».

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία συμμερίζεται την στάση της Γερμανίας σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν με βάση την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ναβάλνι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακρόν, Ναβάλνι, Ρωσία, Πούτιν
SHARE: