Ο Ματέο Ρέντσι είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει την αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων

Ο Ματέο Ρέντσι είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει την αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων

Ένα σημαντικό κοινωνικό βήμα ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση Ρέντσι, που εμφανίζεται έτοιμη για να αγωνιστεί υπέρ της αναγνώρισης συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων στην

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, μετά το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, φέρεται αποφασισμένος να πετύχει σύντομα την αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική κεντροαριστερά έχει καταθέσει ήδη σχετική πρόταση στην βουλή, η οποία αναμένεται να αρχίσει να εξετάζεται σε περίπου έναν μήνα. Η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο,η οποία μετέχει στην κυβέρνηση και οι κεντρώοι βουλευτές, από την μεριά τους, έχουν καταθέσει περίπου τέσσερις χιλιάδες τροπολογίες, με στόχο να καθυστερήσουν την όλη συζήτηση και διαδικασία έγκρισης.

"Κάποιοι στην κεντροαριστερά θα ήθελαν ένα πιο προηγμένο μέτρο. Αλλά στην φάση αυτή, η αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, δεν μπορούν, πλέον, να αναβληθούν", δήλωσε ο Ρέντσι σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

"Η πορεία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αυτών θα πρέπει να επιταχυνθεί σημαντικά, μετά και από το μήνυμα που έφτασε και από το Δουβλίνο", τόνισε, παράλληλα, ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών Μπενεντέτο Ντέλλα Βέντοβα.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η αναγνώριση των δικαιωμάτων και των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων και της ΛΟΑΤ κοινότητας, στην Ιταλία, πέρα από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι πρόκειται να υποστηριχθεί από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, αλλά και από το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, του Νίκι Βέντολα.

Με τον τρόπο αυτό θεωρείται πολύ πιθανό να ξεπερασθούν αντιστάσεις της κεντροδεξιάς πτέρυγας της κυβερνητικής συμμαχίας.

"Ήρθε η ώρα να αποκτήσει και η Ιταλία έναν νόμο για την αναγνώριση όλων των δεσμών, με τα σύμφωνα συμβίωσης. Το να είναι κανείς ευρωπαίος, σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίζει τα δικαιώματα", έγραψε, τέλος, στο Twitter, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network