Ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Εμανουέλ Μακρόν

O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ "δεν εκφράζει επισήμως τη στήριξή του" σε κανέναν υποψήφιο, ωστόσο επικοινώνησε μόνο με τον Μακρόν τρεις μέρες πριν τον πρώτο κρίσιμο εκλογικό γύρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, τρεις ημέρες πριν από τον κρίσιμο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος ήθελε να ανταλλάξουν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία και ότι του επισήμανε πόσο σημαντική είναι η σχέση μεταξύ Παρισιού και Ουάσινγκτον.

ADVERTISING

"Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε θερμά τον Μπαράκ Ομπάμα για το φιλικό τηλεφώνημά του" ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημά του, το En Marche!. Η συζήτηση, πρόσθεσε, περιστράφηκε γύρω από το μέλλον τις Ευρώπης και τις προοδευτικές αξίες τις οποίες συμμερίζονται οι δύο πολιτικοί.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, ο Κέβιν Λιούις, υπογράμμισε ότι στόχος της επικοινωνίας αυτής δεν ήταν να εκφράσει την υποστήριξή του στον Μακρόν, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος δεν στηρίζει επισήμως κανέναν υποψήφιο ενόψει των εκλογών. Ο Ομπάμα, συνέχισε, αποδίδει στη Γαλλία ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι στενή σύμμαχος των ΗΠΑ και λόγο του ρόλου της στην προάσπιση "των προοδευτικών αξιών στην Ευρώπη και τον κόσμο".

Πάντως μέχρι στιγμής ο 39χρονος Μακρόν είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει μιλήσει με τον Ομπάμα, ο οποίος παραμένει πολύ δημοφιλής στη Γαλλία.

Το επιτελείο του Μακρόν ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο πολιτικοί βρίσκονται σε επαφή "εδώ και πολλές εβδομάδες". Την πρωτοβουλία για την επικοινωνία είχε ο Μπαράκ Ομπάμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοσκόπηση: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να νικήσει στο δεύτερο γύρο

Επιχείρηση Φιγιόν για αποσιώπηση του σκανδάλου με την οικογένειά του

Μελανσόν από το μέλλον: Με ολόγραμμα σε έξι γαλλικές πόλεις ταυτόχρονα

SHARE:

24Media Network