O Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται για τη Βόρειο Κορέα

O Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται για τη Βόρειο Κορέα
Ο Πάπας Φραγκίσκος, στις 30 Ιουνίου, στο εβδομαδιαίο κήρυγμα. @2021 AP Photo/Gregorio Borgia

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Βατικανού ενημέρωσε πως ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, για να προγραμματίσουν το ταξίδι στου Πάπα Φραγκίσκου στη Βόρειο Κορέα.

O επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, Παρκ Τζι-ουόν ανακοίνωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να επισκεφτεί τη Βόρειο Κορέα. Αν αποδειχθεί αληθής η ανακοίνωση αυτή, θα είναι η πρώτη φορά που Ποντίφικας επισκέπτεται κράτος που τελεί υπό δικτατορία. Όπως γράφουν οι Times εκεί εκτιμάται πως υπάρχουν εκατοντάδες Καθολικοί που ασκούν την πίστη τους, υπό την επίβλεψη κρατικού σώματος (Ένωση Καθολικών Βορείου Κορέας) και όχι της Ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας.

Σύμφωνα με το Agenzia Fides, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Βατικανού, ο Παρκ ενημέρωσε πως θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κιμ Τζι-τζουνγκ και τον εκπρόσωπο του Βατικανού στη Νότιο Κορέα, Αρχιεπίσκοπο Άλφρεντ Σούρεμπ, ώστε να συζητήσουν επί του σχεδιασμού του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου στην Πιονγκιάνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είχε προσκαλέσει τον Ποντίφικα στη Βόρειο Κορέα το 2018, σε επίσκεψη του στο Βατικανό, όπου είχε συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Εκείνος του είχε απαντήσει πως θα σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτού του ταξιδιού, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, στην περίπτωση που η εμφάνιση του θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή. Στην παρούσα φάση, ο Πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει από επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στο παχύ έντερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα