Ο Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία

Ο Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν shutterstock

Μια σειρά τροπολογιών κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Ρωσία, απαγορεύουν την ισότητα στον γάμο, αλλά και το δικαίωμα των τρανς ατόμων στην τεκνοθεσία. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέσπισε και επίσημα μια σειρά τροπολογιών κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που απαγορεύουν την ισότητα στον γάμο, αλλά και το δικαίωμα των τρανς ατόμων στην τεκνοθεσία.

Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές τροπολογίες εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε εθνικό δημοψήφισμα, με πάνω από το 77% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων.

Οι τροπολογίες αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική.

Η εκστρατεία υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων ήταν ιδιαίτερα προσβλητική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Χαρακτηριστική ήταν διαφήμιση που είχε κυκλοφορήσει στο YouTube (αργότερα η πλατφόρμα την κατέβασε), παρουσιάζοντας τα γκέι άτομα με κακοποιητικό τρόπο. Η διαφήμιση με τίτλο “Γιατί οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι σημαντικές” έθετε το ερώτημα εάν “αυτή είναι η Ρωσία που επιλέγετε”.

Ο Πούτιν ακολουθεί ανενόχλητος μια σειρά από αντί – ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικές, οι οποίες έρχονται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι καθηγητές σχολείων στην Αγία Πετρούπολη πρόσφατα έλαβαν εντολή να ελέγξουν τα social media των μαθητών τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε σύμβολα υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ακόμη, πριν λίγο καιρό ένας Ρώσος αξιωματούχος συνέλαβε δύο γκέι άνδρες που είχαν διαφύγει από βασανιστήρια και κακοποίηση στην Τσετσενία και στη συνέχεια τους παρέδωσε πίσω στους βασανιστές τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα