Ο συριακός στρατός καλεί τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH    Residents rescue a man after what activists said was shelling from forces loyal to Syria's President Bashar Al-Assad in Aleppo's Bustan al-Qasr neighbourhood, February 8, 2014. REUTERS/Yaman Al Halabi (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT) TEMPLATE OUT           NYTCREDIT: Yaman Al Halabi/Reuters
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Residents rescue a man after what activists said was shelling from forces loyal to Syria's President Bashar Al-Assad in Aleppo's Bustan al-Qasr neighbourhood, February 8, 2014. REUTERS/Yaman Al Halabi (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT) TEMPLATE OUT NYTCREDIT: Yaman Al Halabi/Reuters REUTERS

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι με τον κυβερνητικό στρατό να προσπαθεί να απομακρύνει τους αντάρτες από την πόλη και τη Ρωσία να δηλώνει “σοβαρός κι αξιόπιστος” παίκτης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις που τις υποστηρίζουν κατόρθωσαν μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις της τελευταίες εβδομάδας να ενισχύσουν τις θέσεις τους, στα ανατολικά του Χαλεπίου. Έτσι, ο συριακός στρατός κάλεσε τους αντάρτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, προσφέροντας εγγυήσεις για την ασφαλή διέλευση των ανταρτών.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, ενώ άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης, μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας, τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιθετικές ενέργειες του συριακού στρατού, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή, είχαν ως άμεση συνέπεια την καταστροφή των υποδομών υγείας, στις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου.

Παράλληλα, οι επιθετικές κινήσεις των χερσαίων επιχειρήσεων υποστηρίχτηκαν από αέρος, με τη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών και την καταστροφή στόχων στο ανατολικό τμήμα της περικυκλωμένης πόλης, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ο συριακός στρατός επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ μαζί με τους συμμάχους τους, στην περιοχή, προελαύνουν νοτίως από τον προσφυγικό καταυλισμό Handarat, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, έχοντας καταλάβει αρχικά τις περιοχές αυτές, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σήμερα κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους, το νοσοκομείο Kindi, αλλά και τμήματα της βιομηχανικής περιοχής Shuqaif, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες.

Η Ρωσία είναι “σοβαρός κι αξιόπιστος” παίκτης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Την ίδια στιγμή, η Συρία χαρακτήρισε σήμερα τη Ρωσία ως “σοβαρό κι αξιόπιστο” παίκτη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

“Η πολεμική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία οδήγησε στον περιορισμό της δράσης των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, προλαμβάνοντας την επέκταση της δράσης τους, σε άλλες χώρες,” τόνισε το συριακό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο “στρατηγικό” χαρακτήρα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αμυντικό σκέλος των επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης, στην αιματηρή πολεμική διαμάχη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network