Ο τουρκικός στρατός αγοράζει "Made in China'

Ο τουρκικός στρατός αγοράζει "Made in China'

Την Κινεζική αμυντική εταιρία China Precision Machinery Import and Export Corp επέλεξε η Τουρκία για τη συμπαραγωγή συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλο βεληνεκούς

Η νατοϊκή Τουρκία επέλεξε μία κινεζική αμυντική εταιρεία που έχει πληγεί από την επιβολή κυρώσεων της Ουάσινγκτον για τη συμπαραγωγή συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, απορρίπτοντας τις προσφορές εταιρειών από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την απόφαση ανάθεσης του συμβολαίου στην China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC).

Τον Φεβρουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων εναντίον της CPMIEC για παραβίαση της απαγόρευσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, τεχνολογίας και υπηρεσιών προς το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία (INKSNA).

Η Τουρκία δεν διαθέτει δικό της αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς. Στοιχεία του αμερικανικού αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος Patriot έχουν αναπτυχθεί στην Τουρκία από το 2012.

Το κινεζικό σύστημα FD-2000 επελέγη έναντι του συστήματος Patriot, του ρωσικού S-400 και του γαλλο-ιταλικού Eurosam Samp-T.

Η εταιρεία Raytheon Co, κατασκευάστρια του συστήματος Patriot ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την απόφαση της Αγκυρας και ελπίζει να έχει σύντομα πληροφόρηση για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν 200 μονάδες Patriot ανεπτυγμένες σε 12 χώρες, ανάμεσά τους και η Τουρκία.

"Το NATO υποστηρίζει το σύστημα αυτό, έχοντας αναπτύξει Patriots σε πέντε συμμαχικές χώρες και, το 2012, προσφέροντας την ανάπτυξη Patriot στην Τουρκία κατόπιν αιτήματός της. Δεδομένων των ισχυρών αυτών επιδόσεων, ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε περισσότερο για την απόφαση αυτή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Raytheon Co.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network