Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά από αρκετές προειδοποιήσεις ανακοίνωσε ότι απαγορεύει το TikTok! Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση  θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ. Δεν διευκρίνισε το πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο υποστήριξε ότι έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει.

“Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance και έχει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Το TikTok έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

Την Παρασκευή, πριν από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος θα επέβαλε στον όμιλο ByteDance να πουλήσει το TikTok. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος επρόκειτο να υπογράψει επίσημο διάταγμα για να αναγκάσει την κινεζική μητρική εταιρία να προχωρήσει σε πώληση της πολύ δημοφιλούς αμερικανικής πλατφόρμας, στο όνομα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκλείσει ορισμένες κινεζικές εφαρμογές, τις οποίες χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το TikTok απαγορεύτηκε στην Ινδία μεταξύ δεκάδων κινεζικών εφαρμογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα