Ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει τα “περήφανα αγόρια” του ρατσισμού

Ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει τα “περήφανα αγόρια” του ρατσισμού
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο debate ενόψει των Αμερικανικών εκλογών της τρίτης Νοεμβρίου AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει τη ραστιστική βία, αλλά όπως αποδείχτηκε, τα λόγια του καταφέραν να γίνουν το νέο σύνθημα ακροδεξιάς οργάνωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δίστασε να καταδικάσει την ακροδεξιά, όταν του ζητήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου προεκλογικού debate με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των Αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο συντονιστής, Wallace, απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον: “Είστε πρόθυμος, απόψε, να καταδικάσετε κάθε υπέρμαχο της Άριας φυλής, κάθε πολιτοφυλακή και να παραδεχτείτε πως οι δυνάμεις αυτές οφείλουν να κατασταλούν;”

Ο Τραμπ δίστασε. “Σχεδόν όλα όσα βλέπω προέρχονται από την αριστερά, όχι από τη δεξιά”, απάντησε αρχικά, υπεκφεύγοντας.

Ο συντονιστής με την υποστήριξη του Μπάιντεν, πίεσαν για ακόμα μια φορά τον Τραμπ. “Καταδίκασέ τους”, του είπαν.

“Πώς θέλετε να τους αποκαλέσουμε; Δώστε μου ένα όνομα”, επέμεινε ο πρόεδρος Τραμπ. “Proud Boys”, απάντησε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος σε γνωστή ακροδεξιά ομάδα με δράση στις ΗΠΑ.

“Proud Boys, κάντε πίσω και αναμείνατε (Proud Boys, stand back and stand by)”, ήταν η απάντηση “καταδίκης” του Τραμπ.

Οι “Proud Boys”, τακτικά υποστηρίζουν αντιμουσουλμανικές, αντιμεταναστευτικές και μισογυνιστικές θέσεις. Έχουν χαρακτηριστεί “Oμάδα μίσους” από το Southern Poverty Law Center.

Τα μέλη της οργάνωσης, όχι μόνο έσπευσαν να μοιραστούν τα ενθαρρυντικά τελικά λόγια του Τραμπ, αλλά τα χρησιμοποίησαν ώστε να δομήσουν το νέο logo της οργάνωσής τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα