Ο Βέμπερ έθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον Γιούκερ στην κεφαλή της Κομισιόν

Μάνφρεντ Βέμπερ
Μάνφρεντ Βέμπερ AP

Ο συντηρητικός Γερμανός πολιτικός επιβεβαίωσε τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων και φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Γερμανός πρόεδρος της Κομισιόν ύστερα από πολλές δεκαετίες.

Ο γερμανός συντηρητικός Μάνφρεντ Βέμπερ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σηματοδοτώντας την πρώιμη έναρξη της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Θέλω να γίνω ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε στο Twitter ο 46χρονος Βέμπερ στη διάρκεια συνεδρίασης με μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματός του (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

ADVERTISING

Ο Βέμπερ, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φαίνεται πεπεισμένος ότι θα έχει την υποστήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Όμως θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, ακόμη και από άλλους συντηρητικούς, καθώς και αντίσταση από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους.

Οι ευρωεκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με υπόβαθρο το Brexit, την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς και πιο ηχηρές εθνκιστικές διαμαρτυρίες εναντίον των Βρυξελλών σε άλλες χώρες, θα καθορίσουν την πολιτική σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκινά η μάχη για τη διαδοχή Γιούνκερ. Γερμανός ο επόμενος επικεφαλής της Κομισιόν;

Ο Ευρωσκεπτικισμός αντί να διαλύσει την Ευρώπη, την κυριεύει. Μέχρι να τη διαλύσει

Handelsblatt: Η Μέρκελ θέλει Γερμανό στην προεδρία της Κομισιόν

SHARE:

24Media Network