Ο Ζάκερμπεργκ θα προσέλθει στο αμερικανικό Κογκρέσο για εξηγήσεις

Ο Ζάκερμπεργκ θα προσέλθει στο αμερικανικό Κογκρέσο για εξηγήσεις
Μαρκ Ζάκερμπεργκ (AP Photo/Jeff Roberson, File) ap

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook σνομπάρει τη Βρετανία αλλά στην Ουάσιγκτον σκοπεύει να εμφανιστεί για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Να προσέλθει στο αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο του Facebook και την διαρροή δεδομένων των χρηστών, αποφάσισε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο διεθνής Τύπος.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο αφότου ο CEO του Facebook απέρριψε την πρόσκληση κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βρετανίας για την υπόθεση, κι ενώ η Κομισιόν έχει ζητήσει εξηγήσεις εντός δύο εβδομάδων.

Στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Facebook, ο Ζάκερμπεργκ θα στείλει τον επικεφαλής τεχνολογιών της εταιρείας Μάικ Σρέπφερ ή τον επικεφαλής παραγωγής Κρις Κοξ για να καταθέσει ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο.

«Ο κ. Ζάκερμπεργκ θα αποφασίσει αν θέλει να προσέλθει ενώπιον της επιτροπής, αλλά αυτό που ελπίζω είναι ότι το Facebook θα αναγνωρίσει γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους και ότι εφόσον είναι τόσο προβληματισμένος ο κόσμος θα παράσχει στην επιτροπή τις απαντήσεις που θέλουν», επισήμανε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Χθες, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας γνωστοποίησε ότι κάλεσε τους διευθύνοντες συμβούλους των κολοσσών του Διαδικτύου Facebook Inc, Alphabet Inc and Twitter Inc να καταθέσουν σε μια ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί την 10η Απριλίου με αντικείμενο την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα