Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό – Ποινική δίωξη σε βάρος του

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό – Ποινική δίωξη σε βάρος του
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ Associated Press

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο 72χρονος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος νεαρής ηθοποιού το καλοκαίρι του 2018.

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ασκήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, πράξεις που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού.

Αυτό μετέδωσε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέροντας πως η δίωξη τού ασκήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες που ο ίδιος ο 72χρονος ηθοποιός απορρίπτει.

Η ενάγουσα, η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του πρωταγωνιστή στο Παρίσι, κάποιες ημέρες νωρίτερα, είχε πετύχει το καλοκαίρι του 2020 η έρευνα, η οποία στην αρχή είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω έλλειψης στοιχείων, να ανατεθεί σε έναν ανακριτή.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Ερβέ Τεμίμ, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, “εξέφρασε τη λύπη του που αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας”.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, “αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται”, ανέφερε ο δικηγόρος του.

Η νεαρή ηθοποιός, ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε αρχικά καταθέσει μήνυση στα τέλη Αυγούστου του 2018. Κατηγορούσε τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίοι διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Στις 4 Ιουνίου του 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, διάρκειας 9 μηνών, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν» δεν «επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασης τους».

Στη συνέχεια η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η δικηγόρος της ενάγουσας Ελοντί Τουεγιόν-Ιμπόν ζήτησε “την προστασία της ιδιωτικότητας και της προσωπικής ζωής της πελάτισσάς της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα