Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν έχει κοινή στρατηγική στην καταπολέμηση του κορονοϊού

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν έχει κοινή στρατηγική στην καταπολέμηση του κορονοϊού
Άνθρωποι περιμένουν για να κάνουν το τεστ στη Γαλλία AP

Σε Γερμανία και Ιταλία, η μεγάλη πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι η ΕΕ έχει κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση του ιού. Σε Γαλλία και Βρετανία, η πλειοψηφία εκτιμά πως οι οι κυβερνήσεις δεν ακολουθούν σωστή τακτική. 

Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ευρώπη επέστρεψε στη μάχη κατά του COVID-19. Οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα του euronews, στη Γερμανία και την Ιταλία οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι σωστά και πως αποδίδουν. Όμως σε Γαλλία και Βρετανία, η πλειοψηφία εκτιμά πως οι οι κυβερνήσεις δεν ακολουθούν σωστή τακτική.

Το 53% των Γερμανών και το 58% των Βρετανών είναι υπέρ μιας νέας καραντίνας. Όμως η πλειοψηφία των Γάλλων και των Ιταλών είναι είτε εναντίον, είτε παραμένουν αναποφάσιστοι. Στην Ιταλία το 45%υποστηρίζει ένα νέο lockdown, ενώ στη Γαλλία η στήριξη υποχωρεί στο 38%.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην πρόκληση της πανδημίας. Σε Γερμανία και Ιταλία, η μεγάλη πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση του ιού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα