Οι ευχές του Τραμπ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Οι ευχές του Τραμπ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκφράζοντας τις ευχές του για το Πάσχα.

Συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να εκφράσει τις πασχαλινές ευχές του προς όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος το βράδυ της Κυριακής, «ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχές και τις προσευχές του για ένα ευλογημένο Πάσχα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, προς τον Παναγιώτατο και σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο».

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη φιλανθρωπική στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στη πανδημία του κορονοϊού.

Τις εγκάρδιες ευχές του για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Εξ άλλου, μετά τον Τούρκο Προέδρο Ταγίπ Εντογάν, ο οποίος πρώτος επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να εκφράσει προσωπικά τις θερμές ευχές του προς το Πατριαρχείο, τις μητροπόλεις και τις κοινότητες της ομογένειας της Πόλης για την εορτή του Πάσχα, και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί και ηγετικά στελέχη της τουρκικής αυτοδιοίκησης, ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Συγκεκριμένα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος DEVA, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα