Οι γίγαντες της τεχνολογίας τιμούν τον Στιβ Τζομπς

default image

Σπουδαίες προσωπικότητες εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς. Διαβάστε στο NEWS 247 τι δήλωσαν για την απώλεια του σπουδαίου πιονέρου της τεχνολογίας οι Μπιλ Γκέιτς, Τζέρι Γιανγκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλοι μεγάλοι της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας (Vids)

Ο θάνατος του μεγάλου οραματιστή και συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με μεγάλες προσωπικότητες να αποτίουν φόρο τιμής, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον χώρο της τεχνολογίας.

Στις δηλώσεις τους τις οποίες δημοσιεύει το Wired.com, οι περισσότεροι αναφέρονται στον μαγικό τρόπο που είχε ο Τζομπς να φέρνει το καινούργιο και να εκπλήσσει τους πάντες με την καινοτόμα σκέψη του.

Διαβάστε το αφιέρωμα του iphonehellas.gr στον Στιβ Τζομπς

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος δήλωσε τυχερός που τον γνώρισε.

“Ο κόσμος σπάνια γνωρίζει κάποιον με τόση επιρροή σαν αυτή που είχε ο Στιβ στα πράγματα. Τα αποτελέσματα των επιτευγμάτων του θα επηρεάζουν τις επόμενες γενιές. Για όσους από εμάς είχαν την τύχη να δουλέψουν μαζί του είναι τεράστια τιμή. Θα μου λείψει απίστευτα ο Στιβ” δήλωσε.

Ο Τζέρι Γιανγκ συνιδρυτής του Yahoo, χαρακτήρισε τον Στιβ Τζομπς ως ήρωά του και τόνισε ότι θα λείψει από όλο τον κόσμο.

“Ο Στιβ ήταν ο ήρωάς μου καθώς μεγάλωνα. Όχι μόνο μου έδωσε πολλές συμβουλές και με ενθάρρυνε, αλλά έδειξε σε όλους μας πως η καινοτομία και η πρωτότυπη σκέψη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Θα μου λείψει, όπως και σε όλο τον κόσμο”.

Στην ευρύτητα της σκέψης του Στιβ Τζομπς αναφέρθηκε και ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ.

“Είμαι πάρα πολύ λυπημένος στο άκουσμα για το θάνατο του Steve. Ήταν ένας σπουδαίος και λαμπερός άνθρωπος που κατάφερε τεράστια επιτεύγματα. Πάντα μπορούσε να πει με λίγες λέξεις αυτό που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε προτού καν το σκεφτούμε. Η προσοχή του στον χρήστη, μεταξύ άλλων, ήταν αυτό που αποτέλεσε έμπνευση για μένα. Ήταν πολύ ευχάριστο από μέρους του όταν με πλησίασε αφού έγινα CEO της Google για να μου προσφέρει τις συμβουλές του, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλά. Οι σκέψεις μου είναι στους δικούς του και στην οικογένεια της Apple”

Στην επίδραση του Στιβ Τζομπς στην πορεία της Google αναφέρθηκε ο συνιδρυτής της Σέρτζι Μπριν.

“Από τις πρώτες ημέρες της Google, όποτε ο Λάρι και εγώ ψάχναμε για έμπνευση, όραμα και ηγεσία, κοιτούσαμε στο Cupertino. Στιβ, το πάθος σου για τελειότητα γίνεται αντιληπτό από οποιονδήποτε έχει αγγίξει έστω και μια φορά κάποιο προϊόν της Apple (συμπεριλαμβάνεται το MacBook που γράφω αυτή τη στιγμή). Και εγώ το έχω βιώσει κατ΄ιδίαν τις λίγες φορές που συναντηθήκαμε.  Από μέρους όλων μας εδώ στη Google, και γενικότερα από τον κόσμο της τεχνολογίας, θα μας λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους στην Apple”

Την λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς , εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ.

Dick Costolo, CEO of Twitter: “Once in a rare while, somebody comes along who doesn’t just raise the bar, they create an entirely new standard of measurement.”

Για τη σπουδαιότητα του έργου του Στιβ Τζομπς μίλησε και ο Ντικ Κοστολο, διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

“Μια στο τόσο, εμφανίζεται κάποιος που δεν ανεβάζει απλά τον πήχη. Δημιουργεί με το έργο του καινούργια στάνταρ και αλλάζει οριστικά τον τρόπο μέτρησης” τόνισε εκφράζοντας τη λύπη του για το χαμό του αναμορφωτή της Apple.

“Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς, έναν από τους ιδρυτές της ‘βιομηχανίας’ του και πραγματικού οραματιστή. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, στην Apple και σε όσους επηρεάστηκαν από το έργο του”, τόνισε.

“Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή ηγέτη, η τεχνολογία έχασε έναν θρύλο και εγώ έχασα έναν φίλο και έναν συνιδρυτή” δήλωσε συντετριμμένος ο διευθύνων σύμβουλος της Dell, Μάικλ Ντελ.

O Μπομπ Ίγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Ντίσνεϊ, αναφέρθηκε στον τρόπο σκέψης του Στιβ Τζομπς, που τον έκανε να ξεχωρίζει.

“Ο Στιβ ήταν ‘γνήσιος’, με ένα μυαλό κοφτερό και με τόσο πλούσια φαντασία, που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή. Παρά τα όσα είχε πετύχει, πάντα είχε τον ενθουσιασμό του ανθρώπου που μόλις ξεκινά. Με τον θάνατό του, ο κόσμος έχασε έναν πρωτοπόρο, η Ντίσνεϊ έχασε ένα μέλος της οικογένειάς της και εγώ έχασα έναν σπουδαίο φίλο” δήλωσε.

Την υπόσχεση ότι η Apple θα τιμήσει τον Στιβ Τζομπς συνεχίζοντας το έργο του, έδωσε ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε στο τιμόνι της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

“Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του Στιβ ή την ευγνωμοσύνη μας για το ότι είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του. Θα τιμήσουμε τη μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας για να συνεχίσουμε τη δουλειά που αγαπούσε τόσο πολύ.

Στην τεράστια επιρροή του Στιβ Τζομπς στην τεχνολογία και στον κόσμο αναφέρθηκε και η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HP, Μεγκ Γουίτμαν.

“Ο Στιβ Τζομπς ήταν ένας πιονέρος και επιχειρηματίας παγκόσμιας εμβέλειας. Η επιρροή του στην τεχνολογία ήταν τεράστια. Θα μείνει στην ιστορία για τις καινοτομίες που έφερε στην αγορά και την έμπνευση που πρόσφερε στον κόσμο”.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ευχαρίστησε τον Στιβ Τζομπς για το παράδειγμα ζωής που του έδωσε και για το ότι τον τίμησε με τη φιλία του.

“Στιβ, σ’ ευχαριστώ για το ότι ήσουν μέντοράς μου και φίλος μου. Σ’ ευχαριστώ που έδειξες ότι με αυτά που δημιουργούσε μπορούσε να αλλάξεις τον κόσμο. Θα μου λείψεις” ανέφερε.

Ο Στιβ Βόσνιακ, ο άνθρωπος που ίδρυσε μαζί με τον Τζομπς  την Apple, έκανε λόγο για το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του ο Στιβ Τζομπς.

“Ένιωσα όπως όταν πέθανε ο Τζον Λένον, ο JFK ίσως και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: είναι σαν να δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό”.

“Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι έκανε σίγουρα ξεπέρασε κατά πολύ όλους τους στόχους που είχε θέσει”, υπογράμμισε.

Ο Βόσνιακ θυμήθηκε τις πρώτες ημέρες της Apple, σε ένα γκαράζ, κάνοντας τη σύγκριση με την δημιουργία του Google και του Facebook, 20 χρόνια αργότερα. “Συγκολλούσαμε σίδερα, βιδώναμε βίδες, ο Στιβ μιλούσε στο τηλέφωνο αγοράζοντας εξαρτήματα, συντονίζοντας τις πωλήσεις, μιλώντας με ανθρώπους, κερδίζοντας χρήματα: ήταν το ξεκίνημα ενός μεγάλου επιχειρηματία”.

Υποκλίνονται και οι αντίπαλοι

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony, ένας βασικός αντίπαλος της Apple, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς.

“Η ψηφιακή εποχή της έχασε το αστέρι της αλλά η ευφυΐα και η δημιουργικότητα του Στιβ θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές ονειροπόλων και σκεπτόμενων ανθρώπων”, δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίνγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Sony.

Η Sony που ήταν ο πρώτος όμιλος ο οποίος έθεσε σε κυκλοφορία το γουόκμαν με κασέτα το 1979, είδε να χάνει την πρωτιά της στην ψηφιακή τεχνολογία όταν η Apple διέθεσε στην αγορά το iPod το 1991.

Οι δύο όμιλοι είναι αντίπαλοι εδώ και χρόνια στους υπολογιστές, την κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν με περιεχόμενο πολυμέσων αυτές τις ψηφιακές συσκευές.

Στη Σεούλ η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple με την οποία έχει επιδοθεί σε πραγματική δικαστική διαμάχη, απέτισε φόρο τιμής στον συνιδρυτή της Στιβ Τζομπς τον οποίο χαρακτηρίζει “μεγάλο επιχειρηματία”.

“Ο πρόεδρος Στιβ Τζομπς εισήγαγε πολλές επαναστατικές αλλαγές στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Γκι Σουνγκ Σόι.

“Το καινοτόμο πνεύμα του και οι αξιόλογες επιτυχίες του θα μείνουν στη μνήμη στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη”.

Από την άνοιξη του 2011, η Apple και η Samsung, που διαθέτουν στην αγορά τα smartphones iPhone (Apple) και Galaxy S (Samsung) και τις ψηφιακές ταμπλέτες iPad (Apple) και Galaxy Tab (Samsung) επιδίδονται σε μια διεθνή δικαστική διαμάχη μηνύοντας η μια την άλλη για πιστή αντιγραφή της τεχνολογίας και του σχεδίου προϊόντων της.

Ηγέτες αποτίουν φόρο τιμής

“Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην διευθυντή και συνιδρυτή της Αpple.

“Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη”, δήλωσε ο Ομπάμα.

“Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο”, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

“Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν”, καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

Στο μεγάλο ταλέντο και τη σκέψη του Στιβ Τζομπς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος τη Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“‘Άνθρωποι σαν τον Στιβ Τζομπς, άλλαξαν τον κόσμο μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του και σε όσους θαύμαζαν τη σκέψη και το ταλέντο του” ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 

“Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον τρόπο που δουλεύουμε και παίζουμε. Μια ιδιοφυΐα που θα λείψει. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέτισε στην ιστοσελίδα του στο Facebook φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, “μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του καιρού μας”, “ο οποίος ήταν ο ίδιος εμπνευσμένος και ενέπνεε άλλους”.

“Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, ο οποίος υπήρξε ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος νεωτεριστής και ένας μείζων πρωταγωνιστής της ψηφιακής επανάστασης που ζούμε”,  έγραψε ο Σαρκοζί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα