Οι ΗΠΑ απαιτούν η Κίνα και η Ρωσία να λάβουν άμεσα μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Οι ΗΠΑ απαιτούν η Κίνα και η Ρωσία να λάβουν άμεσα μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας
US Secretary of State Rex Tillerson arrives to meet Britain's Prime Minister Theresa May at 10 Downing Street, London, where they will hold a bilateral meeting, Thursday, Sept. 14, 2017. (Stefan Rousseau/PA via AP) AP

Ο ΥΠΕΞ Τίλερσον απαιτεί η Κίνα και η Ρωσία να λάβουν "αφ' εαυτών" μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απαίτησε η Κίνα και η Ρωσία να αναλάβουν άμεσα δράση «από μόνες τους» εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

«Η Κίνα προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου (που καταναλώνει) η Βόρεια Κορέα. Η Ρωσία είναι ο βασικός εργοδότης των Βορειοκορεατών που δουλεύουν καταναγκαστικά», υπογράμμισε ο Τίλερσον σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να δείξουν ότι δεν ανέχονται αυτές τις θρασείες εκτοξεύσεις πυραύλων και να αναλάβουν δράση από μόνες τους», προστίθεται στην ανακοίνωση του αμερικανού ΥΠΕΞ.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία: Φωτογραφία: Stefan Rousseau/PA via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα