Οι μαφίες αξιώνουν 18 ευρώ το κεφάλι για το πέρασμα στην Ισπανία

Aψιμαχία αστυνομικού με μετανάστες στην Μελίγια
Aψιμαχία αστυνομικού με μετανάστες στην Μελίγια AP

Τα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο φέρονται να είναι απολύτως ελεγχόμενα από μαφιόζικες ομάδες που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των Αφρικανών για μετανάστευση.

Απίστευτες λεπτομέρειες για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται οι μαφίες που λυμαίνονται τα σύνορα της Ισπανίας με το Μαροκο το πάθος των Αφρικανών να μεταναστεύσουν φέρνει στο φως της δημοσιότητας η "El Pais".

Η ισπανική εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της ισπανικής πολιτοφυλακής η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι μαφιόζοι απαιτούν από τους μετανάστες το ποσό των 18 ευρώ ανά άτομο για να τους "βοηθήσουν" να περάσουν τα σύνορα πηδώντας τις μάνδρες.

Η οργάνωσή τους είναι, θα έλεγε κανείς, υψηλού επιπέδου. Ομάδες μαφιόζων αποφασίζουν για την ημέρα και το ακριβές σημείο στο οποίο θα γίνει το πέρασμα αφού υπάρξει ο σχετικός έλεγχος από ομάδες "ανιχνευτών" που προηγούνται. Μόλις όλα είναι έτοιμα, αφαιρούνται από τους μετανάστες τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία τους δίνονται πίσω λίγο πριν από το τέλος της επιχείρησης.

Αν τελικώς δεν γίνει δυνατό το πέρασμα στην Ισπανία, τότε η επόμενη επιχείρηση γίνεται σ' ένα μήνα και αφού οι μετανάστες πληρώσουν εκ νέου 18 ευρώ.

Η μαφιόζικη ιεραρχία περιλαμβάνει "πρόεδρο", "πρωθυπουργό" και "αξιωματικούς" ενώ, όπως τονίζεται στην έκθεση, τα αφεντικά της Θέουτα και της Μελίγια αναλαμβάνουν ακόμα και το ρόλο του δικαστή αν τυχόν προκύψει κάποια αντιδικία μεταξύ των μεταναστών (φαινόμενο όχι σπάνιο).


SHARE:

24Media Network