ΟΗΕ: Περισσότεροι από 21 πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα αγνοούνται στην Καραϊβική Θάλασσα

Καραϊβική Θάλασσα
Καραϊβική Θάλασσα ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι από τη Βενεζουέλα αγνοούνται μετά από βύθιση σκάφους στην Καραϊβική θάλασσα.

Τουλάχιστον 21 μετανάστες από την Βενεζουέλα αγνοούνται μετά από την βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε στο νησιωτικό κράτος του Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (UNHCR}, που επικαλείται πληροφορίες της τοπικής ακτοφυλακής.

Στο σκάφος με την επωνυμία “Jhonnaly Jose” επέβαιναν 25 μετανάστες από την παραλιακή πόλη Γκουιρία της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μπαντάρ Μπαλόχ στην διάρκεια της συνηθισμένης ενημέρωσης του ΟΗΕ στην Γενεύη.

ADVERTISING

“Το τραγικό αυτό περιστατικό σηματοδοτεί τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα, αλλά και οι άλλες παράνομες προσπάθειες για το πέρασμα συνόρων από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης, τονίζει την απόγνωση όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους,” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η UNHCR υποστηρίζει ότι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από το 2014 κι εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας στην χώρα.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες, Μεταναστευτικό

24Media Network