Οίκος ευγηρίας: Μπορείς να αγγίξεις τον άνθρωπό σου στο φουσκωτό σπίτι της ευτυχίας

Οίκος ευγηρίας: Μπορείς να αγγίξεις τον άνθρωπό σου στο φουσκωτό σπίτι της ευτυχίας
Ηλικιωμένος Eurokinissi

Είναι εικόνα από το περίεργο μέλλον που μας περιμένει. Συγγενείς τροφίμων σε γηροκομείο της Γαλλίας μπορούν να αγγίξουν τους αγαπημένους τους μ' ένα περίεργο τρόπο.

H πανδημία του κορονοϊού έχει απομονώσει από τους οικείους τους τροφίμους των γηροκομείων σ’ όλον τον κόσμο. Είναι άρα φυσικό και επόμενο οι διοικήσεις τους να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να αποκαταστήσουν, όσο είναι δυνατόν, την κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οίκος ευγηρίας στη Γαλλία προχώρησε σε μία μέθοδο που αν μην τι άλλο θα συζητηθεί. Δημιούργησε στον περιβάλλοντα χώρο του ένα φουσκωτό σπίτι (το φουσκωτό σπίτι της ευτυχίας όπως ονομάστηκε) στο οποίο οι συγγενείς των τροφίμων μπορούν να έρχονται σε οπτική-και όχι μόνο- επαφή με τους αγαπημένους τους.

Πρόκειται για έναν απολύτως αποστειρωμένο χώρο στον οποίο η πιθανότητα μετάδοσης του οποιοδήποτε ιού μειώνεται δραματικά για προφανείς λόγους.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί οι άνθρωποι μπορούν να αγγίζονται πίσω από μία μεμβράνη, γεγονός πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχαϊμέρ.

Δείτε το video

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα