Οκτάι: Η Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Οκτάι: Η Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. AP

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος πρόσθεσε το όνομά του στον κατάλογο των αξιωματούχων της γειτονκής χώρας που κλιμακώνουν τη ρητορική τους κατά της Ελλάδας.

Tην ώρα που στη Σύνοδο Κορυφής η συμπεριφορά της Τουρκίας μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο, οι Τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τους τόνους της ρητορικής τους.

Την Πέμπτη ήταν η σειρά του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ο οποίος από τα κατεχόμενα της Κύπρου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας με αφορμή και μία τοποθέτηση του Ελληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

“Στην Κύπρο βασιλεύει η ειρήνη αλλά ο Ελληνας Πρωθυπουργός τη συνέκρινε με την Ουκρανία όπου γίνεται πόλεμος. Προσβλητική αυτή η αναφορά” τόνισε ο Οκτάι ο οποίος έγινε πιο συγκεκριμένος.

“Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της και αυτό αντίκειται στις διεθνείς συμφωνίες. Εαν τα νησιά του Αιγαίου δεν αφοπλιστούν το συντομότερο δυνατό θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου” συμπλήρωσε.

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι “αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους Ελληνες είναι το γεγονός ότι η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανοίγεται στον κόσμο παρά τα σχέδιά τους παρά τους υπολογισμούς τους”.

Σ’ αυτό το τελευταίο μάλλον ατύχησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος καθώς κανείς, πλην Τουρκίας, δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το ψευδοκράτος της Κύπρου.

Ως προς τη αποστρατιωτικοποίηση, τα λόγια του ήταν ακριβώς αυτά που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα