Ολάντ: Η Γαλλία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη Συρία

Ολάντ: Η Γαλλία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη Συρία

Ναι σε συνεργασία για λύση με τη Μόσχα λέει ο Γάλλος πρόεδρος, που όμως θέτει ως προϋπόθεση την απομάκρυνση Άσαντ από την εξουσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, σημειώνοντας όμως ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος μιας πολιτικής μετάβασης. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεση Πούτιν-Ομπάμα, με βασικό αντικείμενο την επίλυση του φλέγοντος ζητήματος στη Συρία.

"Η Ρωσία και το Ιράν λένε ότι θέλουν να εμπλακούν περισσότερο σε μια πολιτική λύση. Θα πρέπει να εργαστούμε με αυτές τις χώρες, να τους πούμε ότι η λύση, η μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά χωρίς τον Άσαντ" είπε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν εκφωνήσει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία. Αυτή η λύση περνάει από την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ. Τίποτα δεν άλλαξε", επέμεινε.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης την "παραπλανητική" στάση του Σύρου προέδρου ο οποίος "θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι αν κάποιος είναι κατά του Ντάες (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), τότε είναι υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ", τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από το Παρίσι, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα εξαπολύσουν και άλλα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, μετά την πρώτη επιχείρησή τους, την Κυριακή, που είχε ως στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης.

"Θα υπάρξουν και άλλα πλήγματα, και άλλες ενέργειες για να προστατευτούμε, για να μην συνεχίσουν αυτά τα στρατόπεδα των ξένων μαχητών να υπάρχουν και να εκπαιδεύουν τρομοκράτες που θα έρχονταν εδώ στη Γαλλία ή στην Ευρώπη για να μας επιτεθούν" είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλαι BFMTV.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολάντ, Γαλλία, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πούτιν: Η Μόσχα δεν προβλέπει να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας 'επί του παρόντος'

Ο Ομπάμα δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία

SHARE:

24Media Network