Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σεξιστικό παραλήρημα από τον Μόρι- “Να περιορίσουμε τον χρόνο που θα μιλούν οι γυναίκες”

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σεξιστικό παραλήρημα από τον Μόρι- “Να περιορίσουμε τον χρόνο που θα μιλούν οι γυναίκες”
O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2021, Μόρι Γιοσίρο @2021 Takashi Aoyama/Pool Photo via AP

Oι σεξιστικές δηλώσεις του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2021 σχολιάστηκαν αρνητικά, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του. Ο Ιάπωνας κωμικός, Ατσούσι Ταμούρα, ο οποίος έχει οριστεί λαμπαδηδρόμος, δήλωσε ότι θα αρνηθεί τη συμμετοχή του.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2021 και πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, κατηγόρησε τις διευθύντριες της επιτροπής για… πολυλογία, την οποία χαρακτήρισε «ενοχλητική», σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, Asahi Shimbun.

Τα σχόλια του Γιοσίρο Μόρι, μάλιστα, έγιναν δεκτά με γέλιο, σε συνάντηση των μελών της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως ανέφερε η Asahi.

«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», δήλωσε ο Μόρι, προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα πέντε είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον κώδικα διακυβέρνησης της επιτροπής, που ιδρύθηκε το 2019, αυτός θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι θέσεις του διοικητικού συμβουλίου θα καλύπτονται από γυναίκες στο 40%.

Σε απάντηση σε αυτά τα σχόλια, ο Ιάπωνας κωμικός, Ατσούσι Ταμούρα, ο οποίος έχει οριστεί λαμπαδηδρόμος, δήλωσε ότι θα αρνηθεί τη συμμετοχή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του Γιοσίρο Μόρι σχολιάστηκαν αρνητικά, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του. Τα τελευταία του σχόλια προκάλεσαν θυμό στα κοινωνικά μέσα, με το hashtag #Moriresign trending στο Twitter.

«Ντροπή. Ήρθε η ώρα, παραιτηθείτε» έγραψε ένας χρήστης έγραψε στο Twitter, ενώ ένας άλλος κάλεσε τους αθλητές να μποϊκοτάρουν τους αγώνες εάν ο Μόρι παραμείνει στη θέση του.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Μόρι δήλωσε μετανιωμένος για τα σχόλιά του στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi και επεσήμανε ότι τα μέλη της οικογένειάς του τον “έβαλαν στη θέση του”: «Η σύζυγός μου με επέπληξε έντονα. “Είπες πάλι κάτι κακό ξανά, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να υποφέρω ξανά επειδή ανταγωνίζεσαι τις γυναίκες” μου είπε. Και σήμερα το πρωί η κόρη μου και η εγγονή μου με επέπληξαν επίσης»  ανέφερε ο Μόρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα