Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες – Συγκλονιστικές εικόνες

Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες – Συγκλονιστικές εικόνες
Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία AP Photo/Peter Dejong

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ολλανδία, καθώς επιβατικός συρμός με τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές. Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ολλανδία.

Επιβατικός συρμός με τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις ράγες με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και έχει γυρίσει στο πλάι σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο πλάι, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις αρχικές πληροφορίες.

Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών

To ατύχημα έλαβε χώρα κατά τις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με έναν γερανό που βρισκόταν πάνω/κοντά στο σιδηρόδρομο λίγο πριν από το σταθμό του Φόρσοτεν.

Προφανώς, ο γερανός ήταν εκεί λόγω εργασιών. Νωρίτερα οι αρχές είχαν κάνει λόγω για ανάμιξη και εμπορευματικού τρένου, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχουν ειδοποιηθεί αρκετά ασθενοφόρα από διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και μέχρι τη Βόρεια Ολλανδία.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν σε tweet ότι τα τρένα μεταξύ της πόλης Λέιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα