Ονδούρα: Δωρεά 80 εκατ. δολαρίων από την ΕΕ στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ονδούρα
Ονδούρα AP

Το ποσό θα κατανεμηθεί στον τομέα της υγείας, σε μέτρα για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί στην Ονδούρα ποσό ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει το σύστημα υγείας στη φτωχή χώρα της κεντρικής Αμερικής να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, ενημέρωσε ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Τεγκουσιγκάλπα χθες Τετάρτη.

Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλει για μήνες η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, τα νοσοκομεία της χώρας δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να διαχειριστούν τον αριθμό των ασθενών.

Οι αρχές έχουν καταγράψει 988 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 35.345 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έως αυτό το στάδιο.

Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ "θα κατανεμηθεί στον τομέα της υγείας" σε "μέτρα για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας", να στηριχθούν "οι θέσεις εργασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αλεσάντρο Παλμέρο, ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Ονδούρα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE: