Οργή στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομία ακινητοποιεί και ξυλοκοπεί 12χρονο κορίτσι

Οργή στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομία ακινητοποιεί και ξυλοκοπεί 12χρονο κορίτσι

Περιστατικό ασύλληπτης αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στο Χονγκ Κονγκ με πρωταγωνίστρια ένα 12χρονο κορίτσι που έτυχε να περνάει κοντά σε διαδήλωση.

Σάλος προκλήθηκε στα social media έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησε από τη βάναυση σύλληψη ενός 12χρονου κοριτσιού στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο έτυχε να περάσει από κόσμο που διαδήλωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, η 12χρονη Πάμελα μαζί με τον 20χρονο αδερφό της βρίσκονταν έξω για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά, όταν μπλέχτηκαν με κόσμο που διαδήλωνε. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει γίνει viral, αστυνομικοί επιχείρησαν να εγκλωβίσουν μία ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και η 12χρονη, η οποία φαίνεται να σκύβει για να φύγει από το σημείο.

Τότε ένας αστυνομικός της βάζει τρικλοποδιά, ρίχνοντάς την στο έδαφος. Στη συνέχεια σπεύδουν και άλλοι αστυνομικοί που την ακινητοποιούν.

“Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους, έτσι έπρεπε να γυρίσουμε από τον δρόμο που ήρθαμε προκειμένου να επιστρέψουμε στην οικογένειά μας. Ωστόσο ξαφνικά η αστυνομία έτρεξε κατά πάνω μας. Φοβήθηκα. Μας είπαν να μείνουμε ακίνητοι αλλά εγώ πανικοβλήθηκα, γι’ αυτό έτρεξα”, ανέφερε η 12χρονη.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε πως σκοπεύει να υποβάλει μήνυση. Όπως η ίδια υποστηρίζει, τα δύο παιδιά της -στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα βάσει των νόμων για τον κορονοϊό σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις- βρίσκονταν έξω για να αγοράσουν σχολικά αντικείμενα, ενώ όταν το κορίτσι εγκλωβίστηκε με τους διαδηλωτές, έτρεξε επειδή φοβήθηκε. Ακόμα ανέφερε πως η κόρη της έχει μώλωπες και γρατσουνιές εξαιτίας της επίθεσης των αστυνομικών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα