Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Ρωσίας για τη Μαριούπολη με τους αμάχους εγκλωβισμένους

Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Ρωσίας για τη Μαριούπολη με τους αμάχους εγκλωβισμένους
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Alexei Alexandrov/AP Photo

Μαίνονται οι επιθέσεις των Ρώσων επί ουκρανικού εδάφους με φόντο τη μάχη για το Ντονμπάς. Έφοδος αυτονομιστών στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη.

Με απίστευτη σφοδρότητα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά εδάφη, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα, 55η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικοί πύραυλοι και δυνάμεις πυροβολικού έπληξαν 1.260 στόχους στη διάρκεια της νύκτας στην Ουκρανία, την ώρα που μαίνεται η μάχη για το Ντονμπάς.

Ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεριωθούμενο MiG-29 στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων εξουδετέρωσαν 13 οχυρές θέσεις των μονάδων του ουκρανικού στρατού“, καθώς και “συγκεντρώσεις” στρατευμάτων κοντά στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Alexei Alexandrov/AP Photo

Κλειστοί για τρίτη ημέρα οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία

Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές δεν θα ανοίξει σήμερα στην Ουκρανία, ελλείψει συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Σήμερα, 19 Απριλίου, δεν θα υπάρξει δυστυχώς κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Οι σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Ντονμπάς“, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το Κίεβο, μεγάλη επίθεση χθες, Δευτέρα, αναφέρει η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Telegram.

Όσον αφορά τη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου, “οι Ρώσοι αρνούνται να ανοίξουν διάδρομο για την έξοδο αμάχων προς την κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ”, προσθέτει η Βερεστσούκ.

“Συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για ανθρωπιστικούς διαδρόμους στις περιφέρειες της Χερσώνας (νότια) και του Χαρκόβου (ανατολική)”, υπογραμμίζει η Ουκρανή αξιωματούχος.

Ουκρανική σημαία σε περιοχή που ελέγχουν οι Ρώσοι 2022 Alexei Alexandrov/AP Photo

Αυτονομιστές πραγματοποιούν έφοδο σε εργοστάσιο στη Μαριούπολη

Δυνάμεις αυτονομιστών, υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν έφοδο στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλουμενο σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

Οι αυτονομιστές έχουν στόχο να “απελευθερώσουν” το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ένας άλλος αυτονομιστής, ο Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με το RIA.

Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Alexei Alexandrov/AP Photo

Μάλιστα, η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, η Μόσχα ζήτησε από τα στρατεύματα να αποσυρθούν από τη χαλυβουργία από τις 14:00 ως τις 16:00 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) “χωρίς εξαίρεση, χωρίς όπλα και χωρίς πυρομαχικά“.

“Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, πως τουλάχιστον 1.000 άμαχοι κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια στο Azovstal και πρόσθεσαν πως η Ρωσία ρίχνει βαριές βόμβες στο εργοστάσιο αυτό στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version