Ουκρανία: Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό ξεπέρασε τις 50.000

Ουκρανία: Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό ξεπέρασε τις 50.000
Διασωληνωμένος ασθενής με κορονοϊό στην Ουκρανία ⓒ 2021 Felipe Dana/Associated Press

Ξεπέρασε τις 50.000 νεκρούς από την πανδημία η Ουκρανία, η οποία έχει πληθυσμό 41 εκατομμύρια κατοίκους. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 2,19 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό στην Ουκρανία–η οποία παραμένει μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης από την πανδημία– έχει ξεπεράσει τους 50.000, όπως προκύπτει σήμερα από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στην Ουκρανία, η οποία έχει πληθυσμό 41 εκατομμύρια κατοίκους, μειώθηκε κατά τις τελευταίες εβδομάδες και έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2020, παρότι παραμένει υψηλό το ποσοστό των θανάτων.

Η Ουκρανία κατέγραψε 3.509 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο και 183 θανάτους.

Μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει καταγράψει συνολικά 2,19 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 50.076 θανάτους από COVID-19.

Η Ουκρανία έχει παραλάβει έως και τρία εκατομμύρια δόσεις διαφόρων εμβολίων κατά του κορονοϊού μέχρι σήμερα, αλλά μόνο περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, όπως προκύπτει από κυβερνητικά στοιχεία.

Το κοινοβούλιο αυτό τον μήνα απέπεμψε τον υπουργό Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ κατηγορώντας τον ότι απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων για να καταπολεμήσει την πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα