Ουκρανία: “Το Moskva βυθίζεται”, λένε οι Ουκρανοί – Διαψεύδει η Ρωσία

Ουκρανία: “Το Moskva βυθίζεται”, λένε οι Ουκρανοί – Διαψεύδει η Ρωσία
Δορυφορική εικόνα του καταδρομικού "Moskva" AP

Διαφορετικό παραμένει το αφήγημα μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για τα αίτια της πυρκαγιάς στο καταδρομικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού, Moskva καθώς και για την τωρινή του κατάσταση.

Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες που έρχονται από Ρωσία και Ουκρανία για τη ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού, Moskva που υπέστη σοβαρές ζημιές αφού τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο Ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι το πλοίο που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έπιασε φωτιά μετά από ουκρανικά πλήγματα με πυραύλους Neptune άρχισε να βυθίζεται, με τη Μόσχα να διαψεύδει.

Με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας αναφέρει ότι το σκάφος υπέστη σημαντικές ζημιές και ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε μετά το χτύπημα.

Στη συνέχεια, τα ρωσικά πλοία διάσωσης παρεμποδίστηκαν από την έκρηξη πυρομαχικών στο πλοίο καθώς και από την κακοκαιρία που «ανέστρεψε το καταδρομικό και άρχισε να βυθίζεται», προσθέτει.

Ρωσία: Το Moskva εξακολουθεί να επιπλέει

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την πλευρά του, προχώρησε σε δήλωση για το Moskva στην οποία αναφέρει: «Η φωτιά στο καταδρομικό Moskva είναι υπό έλεγχο. Δεν φαίνονται φλόγες. Οι προμήθειες πυρομαχικών δεν εκρήγνυνται πλέον».

«Το καταδρομικό Moskva εξακολουθεί να επιπλέει. Το κύριο οπλοστάσιο πυραύλων δεν έχει υποστεί ζημιές.» συνεχίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πλοίο εκκενώθηκε και το πλήρωμα του καταδρομικού μεταφέρθηκε σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην κοντινή περιοχή. Λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού στο λιμάνι» συνεχίζει η δήλωση.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται αυτή τη στιγμή» καταλήγει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα