Ουγγαρία: Ισόβια κάθειρξη σε 4 διακινητές για τον θάνατο 71 μεταναστών

Λέμβος με πρόσφυγες (Φωτογραφία αρχείου)
Λέμβος με πρόσφυγες (Φωτογραφία αρχείου) AP

Τέσσερις διακινητές καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποσύνθεση μέσα σε φορτηγό που είχε εγκαταλειφθεί σε αυτοκινητόδρομο στην Αυστρία.

Τέσσερις διακινητές καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Ουγγαρίας για τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποσύνθεση μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο που είχε εγκαταλειφθεί σε αυτοκινητόδρομο στην Αυστρία τον Αύγουστο του 2015.

Ανακοινώνοντας την τελική του ετυμηγορία ο δικαστής Έρικ Μεζολάκι σημείωσε ότι οι τρεις από τους διακινητές θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής τους, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τον τέταρτο, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών.

Οι τέσσερις άνδρες, ένας Αφγανός που ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και τρεις Βούλγαροι συνεργοί του, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία επειδή αρνήθηκαν να σταματήσουν το φορτηγό ψυγείο και να ανοίξουν τις πόρτες του ώστε να μπει άερας, παρά τις έντονες εκκλήσεις των μεταναστών που βρίσκονταν στοιβαγμένοι μέσα σε αυτό.

ADVERTISING

Οι επιβάτες συνειδητοποίησαν ότι κινδύνευαν να πεθάνουν από ασφυξία και χτυπούσαν τις πόρτες, φώναζαν και ούρλιαζαν για να προσελκύσουν την προσοχή του οδηγού, σύμφωνα με δήλωση δικαστή σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία που έγινε πέρυσι.

Ο θάνατος από ασφυξία μέσα στο φορτηγό 59 ανδρών, 8 γυναικών και 4 παιδιών από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν συγκλόνισε την Ευρώπη την ώρα που προσπαθούσε να αντεπεξέλθει σε μια μαζική εισροή μεταναστών.

Το περιστατικό αυτό ήταν το χειρότερο που έχει αναφερθεί ποτέ στην διαδρομή που ακολουθούσαν μέσω Βαλκανίων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Μέσα σε 48 ώρες περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Γερμανία: Δύο δήμαρχοι υπέρ των μεταναστών δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους

Πόσοι πρόσφυγες υπάρχουν στη χώρα μας - Πόσους φιλοξενούν οι πλούσιοι και οι φτωχοί

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές "σώζουν" τον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά

Ισπανία: Αγνοούνται τουλάχιστον 20 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος

SHARE:

24Media Network