Ουγγαρία: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας

Ουγγαρία: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας
O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν AP

Το νομοσχέδιο απαγορεύει την προβολή και την προώθηση περιεχομένου που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία ή την ταυτότητα φύλου, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Tο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε την Τρίτη (15/6) υπέρ ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την προβολή και την προώθηση περιεχομένου που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία ή την ταυτότητα φύλου, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Η Εθνοσυνέλευση πέρασε το νομοσχέδιο με 157 ψήφους. Το κυβερνών κόμμα “Fidesz” του Βίκτορ Όρμπαν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε και το δεξιό κόμμα.

Όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και να διαμαρτυρηθούν για διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Η νομοθεσία, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Fidesz, περιλαμβάνει επίσης τροποποιήσεις που απαγορεύουν την προώθηση οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού -πλην του ετεροφυλόφιλου- σε προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και σε ταινίες και διαφημίσεις που απευθύνονται σε οποιονδήποτε κάτω των 18.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές στην Ουγγαρία καθώς και διεθνείς οργανισμοί επέκριναν έντονα το νομοσχέδιο. Όπως γράφει το avmag, την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο, οι οργανώσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες.

“Πρέπει να απευθυνθούμε σε κάθε μέλος του Κοινοβουλίου, γιατί αυτό το νομοσχέδιο είναι αντι-ανθρώπινο”, δήλωσε ο David Vig, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουγγαρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version