Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση με 600 νεκρούς ανακοίνωσε η Ρωσία - Διαψεύδει η Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία AP

Αντίποινα της Ρωσίας για τον θάνατο δεκάδων Ρώσων στρατιωτών στην Μακίιφκα, η μαζική πυραυλική επίθεση σε κτίρια που στεγάζουν ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή (08/01) ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

ADVERTISING

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο πως δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες

Ουκρανία: Απελευθέρωσε 50 Ρώσους στρατιώτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει απελευθερώσει 50 Ρώσους στρατιώτες που είχαν αιχμαλωτιστεί, μετά από τη διεξαγωγή σχετικών διαπραγματεύσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν θα πετάξουν στη Μόσχα για ιατρική και ψυχολογική αποκατάσταση.

Στις 8 Ιανουαρίου μετά από το θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων 50 Ρώσοι στρατιώτες που ήταν αντιμέτωποι με θανάσιμο κίνδυνο στη διάρκεια της κράτησής τους, επέστρεψαν από την περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Κιέβου”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία απελευθέρωσε 50 Ουκρανούς στρατιώτες στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network