Ουκρανία: Ρωσικό καταδρομικό φλέγεται έπειτα από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα

Ρωσικό πλοίο (φωτογραφία αρχείου)
Ρωσικό πλοίο (φωτογραφία αρχείου) GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα φέρεται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε ρωσικό καταδρομικό. Από τη μεριά τους τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν επιβεβαίωσει την πληροφορία.

Ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva («Μόσχα»), ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι ουκρανικές αρχές.

«Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού (νότια), ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

ADVERTISING

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μίλησε επίσης μέσω YouTube περί ουκρανικών πληγμάτων στο καταδρομικό, χωρίς να αναφέρει ποια είναι η θέση του.

«Φλέγεται. Τώρα. Και με τη θαλασσοταραχή, είναι αδύνατο να ξέρουμε αν μπορούν να το βοηθήσουν», είπε προσθέτοντας ότι πάνω στο σκάφος βρίσκονται «510 μέλη πληρώματος».

Οι δηλώσεις αυτές είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καμία φωτιά σε πολεμικό πλοίο δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την 24η Μαρτίου, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανέφερε πως κατέστρεψε το Saratov, αποβατικό σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το αποβατικό πλοίο καταστράφηκε. Ο ρωσικός στρατός σπανίως ανακοινώνει στοιχεία για τις απώλειές του στον πόλεμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network