Ουκρανίας: Τραγική κατάσταση στη Μαριούπολη – Οι κάτοικοι λαμβάνουν μόλις 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα

Ουκρανίας: Τραγική κατάσταση στη Μαριούπολη – Οι κάτοικοι λαμβάνουν μόλις 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα
Προβλήματα βιοπορισμού αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Μαριούπολη AP

Πολύ σημαντικά προβλήματα βιοπορισμού αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι δίνονται στους κατοίκους μόνο 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα.

Στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα πόλη της Μαριούπολης οι κάτοικοί της λαμβάνουν πέντε λίτρα πόσιμου νερού εβδομαδιαίως, ενώ για να βρεθούν στα σημεία διανομής πρέπει να πιάσουν θέση στη σειρά από νωρίς το πρωί. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Επισημαίνεται ότι το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα στην Μαριούπολη και ο κόσμος για να επιβιώσει, αντλεί νερό από λακκούβες και φρεάτια αποχέτευσης. Όμως το νερό αυτό είναι επικίνδυνο επειδή σε όλη την πόλη είναι διάσπαρτοι οι πρόχειροι τάφοι και παντού υπάρχουν σκουπίδια. Όλα αυτά διαβρώνουν το έδαφος και το νερό, αυξάνοντας τις πιθανότητες για λοιμώξεις από μολυσματικές ασθένειες.

«Εάν σ’ αυτές τις ελλείψεις προστεθεί και η έλλειψη κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης, η χρήση τέτοιων υγρών μπορεί να έχει θανατηφόρο κατάληξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, πάνω από δύο μήνες οι κατακτητές μπλοκάρουν την πρόσβαση των κατοίκων στο καθαρό πόσιμο νερό σε επαρκείς ποσότητες.

«Οι άνθρωποι αναγκάζονται να στέκονται στις ουρές ή να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Μάλιστα την ποιότητα του νερού που τους διανέμεται κανείς δεν την ελέγχει. Οι κατακτητές στο κέντρο της Ευρώπης τα έκαναν έτσι που το νερό έχει μετατραπεί σε πραγματικό χρυσό», έγραψε ο Μποϊτσένκο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version