Παγκόσμια Τράπεζα για πΓΔΜ: Χρειάζεται 70 χρόνια για να φτάσει οικονομικά στο μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ

Παγκόσμια Τράπεζα για πΓΔΜ: Χρειάζεται 70 χρόνια για να φτάσει οικονομικά στο μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ
Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βουλή των Σκοπίων AP

"Συγκλονιστικά αποθαρρυντικό" το μέλλον των Σκοπίων σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον ρυθμό ανάπτυξης της πΓΔΜ.

Τα Σκόπια μπορεί να γίνουν σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ αλλά πως μπορούν να γίνουν μέλος της ΕΕ; Όπως γράφει το Militaire.gr μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί στην υπόθεση των συνταγματικών αλλαγών και της προσπάθειας της κυβέρνησης Ζάεφ να τοποθετήσει τη χώρα του υπό τη προστασία της Συμμαχίας, ωστόσο τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, αποδεικνύουν ότι το γειτονικό μας κράτος έχει μείνει συγκλονιστικά πίσω.

Σύμφωνα με το άρθρο του Erol Rizaov  το μέλλον της χώρας είναι “συγκλονιστικά αποθαρρυντικό”.

Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας η ΠΓΔΜ -ο συντάκτης του άρθρου χρησιμοποιεί το όνομα “Μακεδονία”- θα χρειαστεί τουλάχιστον 70 χρόνια για να φτάσει οικονομικά στο μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ!

Σύμφωνα με τον Erol Rizaov “με μέσο ρυθμό ανάπτυξης  2,8%,που έχουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να θυσιάσουμε μερικές γενιές, να τις αφήσουμε να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και δυστυχίας, ίσως ακόμη και για έναν αιώνα για να εξισωθούν με την Ευρώπη. Είναι μια αισιόδοξη αξιολόγηση, εάν οι χώρες της ΕΕ δεν επιταχύνουν σημαντικά την ανάπτυξή τους”, γράφει.

Παρόλα αυτά στην ανάλυση που κάνει επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον ευρωπαϊκό.

Αυτό που προκύπτει από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και από την ανάλυση, είναι ότι τα βαφτίσια που τόσο επιθυμούν εδώ και 28 χρόνια, δεν λύνουν το ουσιαστικό πρόβλημα της ύπαρξής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Οι στρατιωτικοί επηρεάζουν τα οικονομικά της χώρας ενώ τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων όχι;
Τα “ωραία” και τα τσιτάτα του Ευάγγελου Βασιλάκου από τον Κωντσταντίνο Φράγκο
Το νερό νεράκι λένε οι στρατιώτες σε στρατόπεδο της Λέσβου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα