Παναγία Παρισίων: Με κράνη η πρώτη λειτουργία μετά την καταστροφική φωτιά

Εικόνα από την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την φωτιά
Εικόνα από την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την φωτιά AP

Για μήνυμα ελπίδας έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, που χοροστάτησε στην πρώτη λειτουργία στη Νοτρ Νταμ, δύο μήνες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το μνημείο.

Ενώπιον ενός ολιγομελούς εκκλησιάσματος, που φορούσε λευκά κράνη ασφαλείας, τελέστηκε το Σάββατο στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το γοτθικού ρυθμού μνημείο πριν από δύο μήνες.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα σε ένα παρεκκλήσι, που δεν υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, περίπου 30, οι οποίοι φόραγαν προστατευτικά κράνη. Διήρκησε μία ώρα.

«Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού» είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, που χοροστάτησε στη λειτουργία.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό» υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι «λίγο παράξενο» να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ είπε ότι ο Καθεδρικός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Παναγία Παρισίων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναγία των Παρισίων: Εργάτες παραβίαζαν την απαγόρευση του καπνίσματος

Παναγία Παρισίων: Έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές για την ανοικοδόμηση του ναού

Παναγία Παρισίων: 500.000 ευρώ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - Οι δωρεές ξεπερνάνε το 1 δις

SHARE: