Παναγία Παρισίων: Ζωντανές μετά τη φωτιά οι 200.000 μέλισσες που μένουν στον Ναό!

Παναγία των Παρισίων: Ζωντανές μετά τη φωτιά οι 200.000 μέλισσες που κατοικούν στον Ναό
Παναγία των Παρισίων: Ζωντανές μετά τη φωτιά οι 200.000 μέλισσες που κατοικούν στον Ναό INSTAGRAM

Οι περίπου 200.000 μέλισσες που έμεναν στην Παναγία των Παρισίων επιβίωσαν από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη στέγη του καθεδρικού ναού τη Δευτέρα.

Περίπου 200.000 μέλισσες μένουν στις τρεις κυψέλες που ανήκουν στην Παναγία των Παρισίων και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση επιβίωσαν από την πυρκαγιά που προκάλεσε την καταστροφή της στέγης του ναού.

«Οι μέλισσες είναι ζωντανές. Μέχρι σήμερα το πρωί, γύρω στις 11:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), δεν είχα κανένα νέο», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μελισσοκόμος Νικολά Ζεάν, ο οποίος ασχολείται με τις κυψέλες της Notre Dame που βρίσκονται στο σκευοφυλάκιο δίπλα στον καθεδρικό ναό.

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι οι τρεις κυψέλες είχαν καεί, δεν είχα καμία πληροφορία. Όμως στη συνέχεια μπόρεσα να δω στις δορυφορικές εικόνες ότι δεν είχε συμβεί αυτό και ο εκπρόσωπος του καθεδρικού μου επιβεβαίωσε ότι έμπαιναν και έβγαιναν από τις κυψέλες», συνεχίζει.

Ο Ναός της Παναγίας των Παρισίων φιλοξενεί τρεις κυψέλες στον πρώτο όροφο από το 2013. Κάθε κυψέλη έχει μέσα γύρω στις 60.000 μέλισσες.

Ο Ζεάν δήλωσε ότι οι κυψέλες δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά καθώς βρίσκονταν περίπου 30 μέτρα κάτω από την κύρια στέγη όπου εξαπλώθηκε η φωτιά.

Είπε επίσης ότι είναι συγκινημένος που έλαβε μηνύματα και τηλεφωνήματα ανθρώπων όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τη Νότια Αφρική, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς και με τις πρώτες ενδείξεις καπνού, οι μέλισσες «μπουκώνονται» μέλι και προστατεύουν τη βασίλισσά τους.

"Είμαι απίστευτα λυπημένος για την Παναγία των Παρισίων επειδή είναι ένα πανέμορφο κτίριο, και καθώς είμαι καθολικός σημαίνει πολλά για μένα.

Αλλά ακούγοντας πως οι μέλισσες επέζησαν, αυτό είναι υπέροχο, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Είναι ένα θαύμα!", πρόσθεσε.

Πηγή: 

CNN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παναγία Παρισίων, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναγία των Παρισίων: Το χρονικό της καταστροφής σε εικόνες

Παναγία Παρισίων: Βρέθηκαν ο πατέρας και η κόρη της viral φωτογραφίας

Παναγία Παρισίων: 500.000 ευρώ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - Οι δωρεές ξεπερνάνε το 1 δις

SHARE:

24Media Network